Witvissen


Witvissen is de verzamelnaam van alle mogelijke manieren om op voorn, brasem, winde en zeelt etc. te vissen.

VASTE HENGEL

De meest gebruikte techniek is die met de vaste hengel. Variërend in lengte van 3 tot wel 16 meter.
Een lijn met dobber, lood en haak, maakt het geheel compleet. Omdat je van tevoren nooit weet wat je gaat vangen, blijft het een van de meest verrassende manieren van vissen. Na een aantal voorntjes, kan er ineens een mooie zeelt of karper gehaakt worden.
De vaste hengel staat dan ook meestal aan de basis van je verdere “viscarriere”.

FEEDERHENGEL

Deze techniek wordt gebruikt om op de bodem te vissen met een voerkorf. In plaats van een dobber, wordt de aanbeet geregistreerd door de dunne hengeltop van de feederhengel. Doordat er met een werphengel gevist wordt, is de te bereiken afstand veel groter dan met de vaste hengel. Afstanden boven de 100 meter zijn voor ervaren feedervissers haalbaar. Deze methode is erg effectief, doordat het ook goed werkt onder moeilijke weersomstandigheden. De beet zie je voor je neus, en de wind heeft geen invloed op je lijn.
Doordat je met een werphengel vist, is de kans op het landen van een groter exemplaar karper of zeelt, uiteraard veel groter dan met een vaste hengel.
Het vangen, van zo’n mooie vis aan relatief licht materiaal, geeft echt een kick!

MATCHHENGEL

De matchhengel is een verzamelnaam voor het vissen met de werphengel in combinatie met een dobber. Dit kan op diverse manieren, vaste montage, schuivende (slider)montage, en met de stickfloat. Waar een vaste hengel te kort is, en er toch met een dobber gevist moet/wil worden komt de matchhengel het beste tot zijn recht. Prachtige manier van vissen voor degene die niet graag naar een topje zit te staren.